Більшість торговельних павільйонів і контейнерів знаменитого Калинівського ринку в Чернівцях протягом тижня були зачинені. Ринком поширювалися чутки, що міський торговельний центр ретельно перевірятимуть усі призначені для цього служби: від податкової адміністрації до санепідеміологів та пожежників. 

Як повідомив начальник відділу координації роботи ринків департаменту економіки міськвиконкому Євген Крамаренко, згідно з розпорядженням Міністерства економіки та голови Чернівецької облдержадміністрації триває комплексна перевірка всіх чернівецьких ринків. 
Проте перші претензії до організації торгівлі на Калинівському ринку вже озвучив начальник відділу державного пожежного нагляду підполковник Юрій Стахов. «Ринок забудовувався з порушенням правил пожежної безпеки. Жоден із контейнерів не обладнаний системою пожежної сигналізації, — наголосив вогнеборець. Більшістю торгових рядів пожежні машини проїхати не змогли».
До цього слід додати, що всупереч здоровому глузду та постійним попередженням енергетиків один із «найкрутіших» торговельних майданчиків (ринкова ціна одного 20-тонного контейнера на ньому сягає 30 тисяч доларів США. — Авт.) встановлено під високовольтною лінією напругою в 10 тисяч вольтів.
Розмови про перенесення контейнерів у безпечніше місце тривають близько року, проте дотепер ані прокуратурі, ані енергетикам це зробити не вдалося. Адміністрація комунального підприємства МТК «Калинівський ринок» і міська влада відмовчуються, сподіваючись, що грім не вдарить. 
Ясно одне: податківці для власників згаданих контейнерів страшніші за напругу в 10 тисяч вольтів, бо тільки чутки про їхню появу на території ринку змусили торговців на якийсь час призупинити свій бізнес.
Чим відбудеться ринок, котрий нині борсається у тенетах кількох кримінальних справ, серед яких — справа про хабарництво посадових осіб та незаконне зайняття прилеглих територій, дізнаємося через тиждень.