Більша частина скарг, що надійшли до адміністрації Президента, стосується розгляду справ у судах, повідомляє Укрінформ. Це, зокрема, підкреслив Голова Вищої ради юстиції Сергій Ківалов під час прес-конференції. Однією з причин помилок, допущених під час постановлення декотрих вироків, він назвав недоліки в підготовці суддівських кадрів.

Розповідаючи про заходи, що їх здійснюють для розв’язання цієї проблеми, Сергій Ківалов повідомив, що з першого вересня у Києві планується відкрити академію з підготовки суддів. Крім того, поповнення очікується з деяких інших вузів, де розпочато підготовку суддівських кадрів, зокрема, з Інституту підготовки професійних суддів при Одеській національній юридичній академії. «До підготовки фахівців цієї категорії долучилися судді Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів», — сказав Сергій Ківалов.
На його переконання, підвищенню рівня правосуддя сприятиме скасування норми про довічне обрання суддів. «Якщо суддя обиратиметься не довічно, а на десять років, він завжди пам’ятатиме, що настане час, і його доля як судді вирішуватиметься з урахуванням того, як він раніше здійснював правосуддя».
Сергій Ківалов також зауважив: 90 відсотків вироків, постановлених суддями в перші п’ять років роботи, не змінюються під час перегляду. А в суддів, призначених довічно, помилки трапляються частіше.