Такою була головна думка «круглого столу» на тему «Законодавче врегулювання питань свободи пересування та вільного вибору місця проживання», організованого Комітетом ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У його роботі взяли участь народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

Розпочинаючи засідання «круглого столу», голова профільного комітету парламенту Геннадій Удовенко наголосив, що законодавче врегулювання питань міграції, вільного вибору місця проживання має особиливу вагу для країн, що утворилися внаслідок розпаду Радянського Союзу. Адже по різні сторони кордонів залишилися жити багато родин, які постійно прагнуть до поновлення родинних зв’язків, хочуть мати гарантоване право на вільне пересування та вільний вибір місця проживання. Особливо це стосується сусідів, і передусім України, Росії, Білорусі та Молдови.

З доповіддями виступили Микола Рудько, керівник Управління з питань громадянства адміністрації Президента та Володимир Школьников, радник з питань міграції бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

Учасники «круглого столу», народні депутати, фахівці-міжнародники внесли багато слушних пропозицій, які будуть узагальнені профільним комітетом ВР для законодавчого втілення.

Вл. інф.