Президент США Джордж Буш заявив, що війна не скінчиться доти, доки мешканці Іраку не будуть вільні: «Ми йдемо до вас з величезною силою, щоб покінчити з владою ваших пригноблювачів». Проте главу Білого дому не цікавить, чи хочуть іракці бути звільненими «величезною силою» і сповідувати американський спосіб життя. А ця неістотна дрібниця може серйозно підкоригувати плани «визволителів».
Пригадаймо, адже ще пару тижнів тому міністр оборони США Дональд Рамсфелд уявляв собі війну в Іраку геть інакше. Тепер вашингтонський «яструб» змінив первісні уявлення про Ірак і його армію, яку він вирішив перемогти. За останніми даними, в Іраку загинуло до 200 американських та британських військовиків. А іракські втрати сягають 1500 солдатів, поранено майже 3500.
У «визволителів» починають не витримувати нерви: вчора семеро іракських жінок та дітей загинули та ще дві особи дістали поранення внаслідок обстрілу автобуса, який не побажав зупинитися на КПП в районі міста Неджеф... Союзники знову всю ніч бомбили Багдад, а американські винищувачі завдали 6 ударів по цілях на півночі Іраку.
Тим часом у Кувейті таємно формують майбутній іракський уряд. Керує процесом заступник міністра оборони США. Вищі посади обіймуть 23 міністри із Сполучених Штатів. Цікаво, що Лондон є прихильником того, щоб передати управління післявоєнним Іраком апаратові ООН. А втім, у союзників ще є час, аби обміркувати ці питання, незважаючи на те, що американська армія нарешті перетнула так звану червону лінію навколо Багдада, за якою розпочинаються укріплені позиції Республіканської гвардії.