Главу адміністрації Президента України Віктора Медведчука переобрано на посаду голови СДПУ(о). За таке рішення на XVІІ з’їзді проголосували всі присутні делегати.
На форумі також було обрано першого заступника лідера партії (ним залишився заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко). Наголошується на необхідності фінансової самостійності та незалежності ЗМІ. Водночас партія категорично проти створення «особливих умов» для журналістів та запровадження журналістської недоторканності.
У подальшому «есдеки» запропонують партіям парламентської більшості вийти на президентські вибори з єдиним «центристським» кандидатом і обстоюватимуть принцип спадкоємності влади.
* * *
А делегати другого етапу ІV з’їзду партії «Трудова Україна» не задовольнили прохання Голови Національного банку Сергія Тігіпка про звільнення його з посади голови партії. Делегати також проголосували за зміни до статуту партії. Крім того, «трудовики» підтримують пропозицію про єдиного кандидата від центристських партій та ініціативи Президента стосовно політичної реформи. Проте, на їхнє переконання, зміни до Основного Закону мають бути «раціональними», «реальними» і узгодженими з опозицією.
Вл. інф.