Парламент працює плідно, хоча окремі питання заполітизовані. Так охарактеризував роботу вищого законодавчого органу держави за рік, що минув після парламентських виборів, Перший заступник Голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв. «Парламент наскільки законодавчий орган, настільки й політичний. Не рахуватися з цим не можна, — сказав він. — Звичайно, хотілося б, щоб Верховна Рада була не так заангажована та більше часу відводилося на суто законотворчу роботу. Але треба виходити з реалій».
Геннадій Васильєв висловив упевненість, що парламент затвердить програму дій уряду. До того ж, наголосив Г. Васильєв, до прийняття програми зобов’язує й політична угода про спільні дії, підписана між урядом і фракціями, що входять до парламентської більшості. «Якщо Верховна Рада працює у тісній взаємодії з урядом, то питання, чи пройде програма дій уряду, виникати не можуть», — сказав він.
Коментуючи тему ймовірної фальсифікації цьогорічного бюджету, Перший заступник глави парламенту, котрий очолює спеціальну робочу групу з цього питання, відзначив, що нині всі матеріали перебувають на розгляді у Регламентному комітеті Верховної Ради, і тепер остаточне слово за ним. Г. Васильєв наголосив, що жодного рішення про те, чи мала місце фальсифікація бюджету, робоча група не ухвалювала. Регламентний комітет визначатиметься з цього питання у середу.
Геннадій Васильєв також поінформував, як у парламенті триває обговорення політичної реформи, запропонованої Президентом України. Поки що свої пропозиції висловили лише дві фракції — СДПУ(о) і СПУ. Решта депутатських фракцій і груп заявила, що представлять своє бачення політичної реформи після зустрічей з виборцями.