Учора відбулася низка партійних з’їздів. На форумі соціал-демократів об’єднаних делегати заслухали і обговорили звіти політичної та контрольної рад партії, винесли багато пропозицій, спрямованих на розгортання партійної роботи в масах.
Нині в лавах партії, наголосив її лідер, глава адміністрації Президента Віктор Медведчук, налічується 350 тисяч її членів. СДПУ(о) має фракцію у Верховній Раді України, до складу якої входять 38 народних депутатів. Це свідчення того, що об’єднані соціал-демократи стали потужною силою в суспільстві й здатні боротися за владу, щоб втілювати в життя ідеали свободи, справедливості та солідарності.
Делегати також затвердили нову редакцію статуту партії, обрали її керівні органи.
***
Другий етап ІV з’їзду партії «Трудова Україна» проходив у Будинку вчителя. На з’їзді з політичною заявою виступив голова партії Сергій Тігіпко. У заяві лідер партії висловив ставлення своє власне і однопартійців до основних положень політичної реформи та змін до Конституції, запропонованих Президентом України, а також висвітлив розгорнуту оцінку політичних подій сьогодення, що відбуваються у країні та світі, зокрема війни в Іраку.
Сергій Тігіпко також висловив прохання звільнити його від обов’язків голови партії, але залишити її членом.
Політичну заяву лідера «Трудової України» делегати з’їзду обговорили і ухвалили відповідне рішення.
На з’їзді також було внесено зміни та доповнення до статуту партії згідно з вимогами Закону України «Про політичні партії».
Вл. інф.