Тривога війни заполонила світ і Україну. Мій трирічний син уже знає з телевізора, що таке Багдад, і коли показують бомбардування з яскравими червоними спалахами й гуркотом, він плаче й просить переключити на іншу програму.
Телепрограму можна переключити, але від того наша реальна тривога не перейде у віртуальну площину. Мабуть, найгостріше ця тривога відчувалася на Львівському аеродромі Скнилів під час відльоту першої частини 19-го батальйону РХБ захисту (п’ять одиниць техніки й 35 військовиків відлетіли двома літаками Іл-76). Вибір солдатів свідомий, але все одно рідні й близькі дуже переживають за цей політ у невідомість.
Міністр оборони Володимир Шкідченко багато спілкувався з родичами військовослужбовців. Він відповів на всі запитання про бойову обстановку, деталі перебування. «Повірте мені, про цей батальйон ми не забудемо ні на хвилину», — сказав генерал армії. Незабаром він сам збирається побувати там.
Батальйон базуватиметься у Урафіжані, за десять кілометрів на південь від міста Мінаабдаллах. Телефони, по яких можна дізнатися про наших солдатів, котрі відлетіли до Кувейту:
у Львові — 8-0322-727517;
у Києві — 8-044-2440818.