На офіційному сайті Комітету Верховної Ради України з питань бюджету 22.03.2003 року з’явилася заява робочої групи з підготовки узгодженого проекту закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2003 рік».
Перший заступник Голови Верховної Ради України Геннадій Андрійович Васильєв дав відповідну оцінку викладеній заяві.
«Означена робоча група, якій також було доручено з’ясувати розбіжності у показниках держбюджету ц. р., укотре зібралася не в повному складі. Відсутність кворуму унеможливлювала прийняття будь-яких рішень з визначеного питання. Це стало приводом для заяви, в якій пропонувалося дати негативну оцінку тим народним депутатам, які не беруть участі в засіданнях робочої групи, зводять нанівець її діяльність. З будь-яких інших питань, зокрема стосовно наявності фактів фальсифікації бюджету, висновки не робилися.
Тому оприлюднена на сайті комітету так звана заява, яка за змістом не має нічого спільного із запропонованою на засіданні, викликає, м’яко кажучи, подив. У ній зазначається про відсутність фактів фальсифікації показників, а розбіжності між розданим на третє читання проектом держбюджету та підписаним як закон пояснюється лише технічними та організаційними причинами.
Звертає на себе увагу й те, що під заявою стоять прізвища народних депутатів, які не входять до складу робочої групи або були відсутні.
Такі висновки, зроблені нібито від членів робочої групи, є прикладом непорозуміння, про що свідчить стенограма засідання Верховної Ради України.
У зв’язку з неспроможністю робочої групи визначитися щодо невідповідності показників бюджету рекомендовано Комітету з питань Регламенту Верховної Ради України та депутатської етики розглянути це питання.
Впевнений, що, незважаючи на іноді діаметрально протилежні погляди, народні депутати повинні коректно, виважено та аргументовано робити відповідні заяви і при цьому керуватися насамперед інтересами держави і суспільства, не зводячи наявні проблеми до особистих або політичних стосунків. Тільки така позиція справді сприятиме підвищенню авторитету Верховної Ради України, позитивному ставленню до неї наших громадян».