Філософський постулат, що в одну й ту саму воду двічі не входять, спростовано в Мукачевому. Майже рік тому, а саме 4 квітня 2002 року сесія Мукачівської райради шістдесятьма голосами депутатів — обрано 78 — висловила недовіру голові райдержадміністрації Віктору Дядченкові. І, природно, в керівника, який втратив довір’я, портфель відібрали. Та минуло небагато часу, як у лютому вже нинішнього року указом Президента Віктор Дядченко знову був призначений головою Мукачівської райдержадміністрації. У природі подібне називають аномаліями. Важко сказати, як такі кульбіти назвати в суспільстві.
За зверненням групи народних депутатів ситуацію розглянуто на засіданні Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Коментує заступник голови комітету, народний депутат Юрій Ключковський.
— Річ у тім, — каже парламентарій, — що після повторного призначення В. Дядченка на посаду виконавчого керівника району, сесія вдруге висловила йому недовіру 55 голосами із 78, тобто більш як двома третинами. Але людина продовжує керувати, що є грубим порушенням Конституції.
Не хочу деталізувати ситуацію, хоча причини для цього є, — веде далі Юрій Ключковський. — Резонансом відгукнулося на Закарпатті жорстоке побиття головлікаря Василя Васюти, шанованої людини, депутата облради, якого багато мукачівців хотіли бачити головою райдержадміністрації. Цією справою нині займається слідство.
Тривожить нехтування законом, Конституцією, думкою депутатів.
Комітет вирішив не виносити це питання на сесію Верховної Ради, а безпосередньо звернутися до Прем’єр-міністра Віктора Януковича і Президента Леоніда Кучми. Право прем’єра — пропонувати кандидатуру голови адміністрації, Президента — затверджувати її указом.