Такою була реакція нашої співвітчизниці, котра мешкає і працює у Вашингтоні, коли я зателефонувала їй дізнатися, як живеться у воюючій Америці.
— Про війну так багато і давно говорили, що вона не стала потрясінням або несподіванкою. А у вас, що, надто переживають з цього приводу? І взагалі, яка війна? У нас «Оскар»! Усі кажуть, що він був паршивий порівняно з шоу минулих років, але радіють тому, що всі на нього прийшли. Раніше казали, що, мовляв, половини зірок не буде. Правда, я чула, їм заборонили говорити про війну і вони причепили якісь срібні значки на знак того, що виступають проти політики Буша. Лише один режисер, який узяв «Оскара» за кращий документальний фільм, зумів сказати все, що він думає про свого президента. Та й то його заглушили фанфарами.
— Що кажуть твої колеги-американці про показаних по телебаченню вбитих і полонених солдатів США?
— У нас по телевізору таке не показують. Можливо, по якихось кабельних каналах і в робочий час... І я не чула, щоб це хтось обговорював. До речі, і про 200-тисячну демонстрацію в Нью-Йорку я до пуття нічого не бачила, хоча й чула про неї. Гадаю, Америка ще не до кінця розуміє, що відбувається, точніше, її майстерно відволікають від безглуздих і непотрібних думок.