Триває воно з січня, відколи місцеві депутати рішенням позачергової сесії відправили у відставку свого голову Віталія Курбатова. Суд подновив його на посаді, та невдовзі міського голову Бахчисараю знову тимчасово «посунули» з неї постановою прокуратури автономії про порушення кримінальної справи, інкримінуючи зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень. Співробітники прокуратури вилучили протоколи засідання міськради, бухгалтерські та інші документи. Слідчі дії стосовно В. Курбатова триватимуть щонайменшее до кінця березня.

Весь цей період обов’язки міського голови намагалася виконувати секретар міськради Ірина Васюхіна. Та оскільки і їй депутати неодноразово висловлювали недовіру, вказуючи, що вона не має права скликати виконком і працювати у виконавчій частині, бо «рада їй таких повноважень не доручала», то робота міськради з початку року паралізована.

На останній, позачерговій, сесії 20 березня депутати, згідно з ухваленим новим регламентом, замінили і секретаря — достроково припинили повноваження І. Васюхіної «за посадові правопорушення». Вона вважає це рішення, як і саму останню сесію, незаконним.

Обидві сторони конфлікту проводять щоденні консультації з юристами, твердять, що у своїх діях керуються винятково законом про органи місцевого самоврядування та скаржаться на те, що унікальна бахчисарайська ситуація в жодних законодавчих актах не прописана. Буцімто саме це дає можливість її учасникам і надалі продовжувати полеміку та битву за владу без видимого кінця, а виборцям скрушно спостерігати, як ігнорується розв’язання їх численних проблем, кількість яких у дезорганізованому «місті без керма і без вітрил», в якому досі не прийнято бюджет, дедалі збільшується. Тим часом пов’язаний з місцевим самоврядуванням затяжний конфлікт не лише не затихає, а навіть загострюється. Збираються його нарешті припинити самі бахчисарайці, які не без іронії кажуть: «масовим зібранням жителів безголового міста».

Крим.