Президенту України Л. Кучмі,Голові Верховної Ради України В. Литвину,голові уряду України В. Януковичу,Голові Національного банку України С. Тігіпку,Генеральному прокуророві України С. Піскуну,в редакції газет «Сільські вісті», «Голос України»
Шановні панове!
Вже більш як рік минув («Сільські вісті» за 21 лютого 2002 року) відтоді, коли ми, колишні акціонери банку «Україна», почали бити на сполох щодо подальшої долі збанкрутілого банківського велетня та повернення боргів вкладникам і акціонерам банку. Наші головні вимоги — відновлення роботи банку та створення реального механізму повернення боргів вкладникам та акціонерам — завдяки старанням чиновництва так і залишилися невиконані. А цинічне обкрадання акціонерів та вкладників банку «Україна» продовжується та набирає нових обертів!
На жаль, до того, що роблять з банком «Україна» чиновники всіх рангів, приєдналися й народні обранці. А що ще можна сказати про недавнє рішення парламенту, котре поставило хрест на тих незначних кроках, які було здійснено для повернення боргів «України», та дає «зелене світло» для розбазарювання чиновниками того, що залишилося від Агропромбанку — його майна.
Тисячі простих працівників, переважно сільських мешканців, повірили владі та знову прийшли працювати в орендованих відділеннях банку (щоправда, тепер відданих в оренду ПриватБанку). Чим ви зможете зарадити сільським підприємцям, які стали клієнтами відродженої ПриватБанком мережі сільських та районних його відділень та знову мають піти?
Дозвольте запитати у вас, пане Президенте, у голів Верховної Ради, уряду України та Національного банку України: кому вигідне чергове затягування з розв’язанням проблеми банку «Україна», остаточне руйнування системи банківського обслуговування на селі? Чи, може, все, що йде на краще, є гірше для влади? Бо тоді вже не буде на кого списувати власні прорахунки, тож доведеться «труснути» можновладних олігархів, вибити заборговані банку мільйони.
Ми не зупинимося і вимагатимемо розв’язання проблем банку «Україна», притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до розбазарювання його майна, нищення банківської системи на селі. Ми зробимо все можливе, щоб світові фінансові організації почули правду про банк «Україна» та знали, де саме осіли гроші його клієнтів та вкладників.
Вкладники та акціонери банку «Україна»
Машівського району 
Полтавської області.