Позиція України залишається категоричною і незмінною: ми проти війни. Про це заявив Президент України Леонід Кучма у телевізійному зверненні до українського народу після того, як Верховна Рада прийняла рішення про направлення українського батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту до Кувейту.
Президент підкреслив: «Наш підрозділ не братиме участі в бойових діях. У жодному разі. Його висока місія —суто гуманітарна: надавати допомогу мирному населенню, якщо зброю масового знищення все-таки застосують».
Водночас Леонід Кучма наголосив, що ми залишаємося вірними нашому стратегічному партнерству, передусім зі США. І висловив жаль з приводу того, що «проблему не вдалося вирішити в рамках можливостей міжнародних організацій». Стосовно самого українського батальйону РХБ захисту Президент ствердив: «До Кувейту їдуть не новачки. Серед наших військових чимало тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях, у миротворчих місіях — під егідою міжнародних організацій. Але все ж таки будемо сподіватися, що їхні професійні навички й уміння в цьому конфлікті не будуть затребувані».