Стан миколаївських доріг не влаштовує ані водіїв, ані пішоходів. Безліч ям, баюр і вибоїн псують транспорт, наражають на небезпеку життя та здоров’я людей. Головна магістраль міста — проспект Леніна — скоріше нагадує поле воєнних дій. Для оновлення цього дорожнього полотна необхідно більш як 9 млн. гривень. Таких грошей у міській казні немає. Тому в кращому разі обійдеться ямочним ремонтом.
А всього ремонту потребують більш аніж мільйон квадратних метрів міських доріг, для чого треба 40 млн. гривень. Виділені нинішнього року 3,8 млн. дають змогу відремонтувати лише десяту частину. Півтора мільйона з міського бюджету піде на продовження ремонту Південно-Бузького мосту, понад 100 тисяч — на погашення кредитів, півмільйона — на ремонт Жовтневого проспекту. Водночас планують упорядкувати тротуари за рахунок коштів із районних бюджетів обласного центру.
Миколаївський міський голова Володимир Чайка обіцяє, що буде зроблено не ямочний, а капітальний ремонт доріг з суцільним перекриттям на всій площі. У такому разі якість покриття гарантується протягом 3—5 років.
Однак мало хто з мешканців міста вірить, що нашими дорогами все-таки можна буде коли-небудь безболісно їздити. Кажуть, дедалі частіше заможні люди пересідають із БМВ на «Жигулі» та «Ниви». Не виключено, що незабаром їм доведеться пересісти на коней. А що? Із почтом на возі це справляє враження. І для гаманця необтяжливо.
 
Миколаїв.