Ціни на хліб у Тернополі поки що залишаються на рівні літа минулого року, а в райцентрах вже поповзли догори. Підприємці приватних пекарень звернулися до депутатів Тернопільської міськради і міського голови з проханням надати допомогу для закупівлі зерна за цінами, що склалися. «Інакше, — пишуть вони у відкритому листі, — хліб подорожчає».
Саме невеликі пекарні першими відчули загрозу банкрутства через нестабільність на зерновому ринку. Хлібозаводи ще мають запаси, але невдовзі ця проблема постане і перед ними. Свого зерна Тернопільщина торік виростила більше 900 тисяч тонн, що повністю покриває потреби області, але від підвищення цін високі врожаї, як бачимо, не вберігають.
А ринкові торговці дозволу влади не питають: останнім часом значно підвищились ціни на борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яйця повідомляє наш власний кореспондент
А на Буковині відпускна ціна буханки хліба вже зросла на 15—19 копійок.
— До такого кроку змушені були вдатися після значного зростання цін на борошно, — сказав директор Чернівецького хлібокомбінату Микола Докаш. — І хоча вартість борошна почала зростати ще з листопада минулого року, ми намагалися тривалий час утримувати ціну на продукцію, але тепер працювати собі на збиток не можемо.