У  суботу в Києві відбувся 5-й з’їзд Аграрної партії України. Його учасники обговорили питання діяльності політради, хід аграрної реформи і вдосконалення діяльності партії у цьому напрямі.
За словами лідера АПУ Михайла Гладія, партія має намір займатися соціальною і ціновою політикою, кредитною системою, яка є «зашморгом на шиї сільськогосподарських виробників». Серед основних завдань Аграрної партії України М. Гладій назвав програмою-максимум створення і затвердження аграрної доктрини України. Він підкреслив, що його партія має всі підстави для самостійної боротьби за владу і підтримує ініціативу Президента України з проведення політичної реформи.

Політвиконком АПУ рекомендував політраді для обрання головою на другий термін кандидатуру теперішнього лідера АПУ Михайла Гладія, однак це питання перенесено на другий етап з’їзду, який відбудеться восени. Саме тоді заплановано внести поправки до програми і статуту партії. За словами лідера парламентської фракції Катерини Ващук, багато хто з депутатів з’їзду висловив бажання, аби партію очолив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. А сам глава парламенту того ж дня спростував чутки про своє ймовірне обрання і додав, що він не є членом Аграрної партії.