Депутатська фракція політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» започатковує серію «круглих столів» з участю керівників міністерств і відомств України для налагодження конструктивної співпраці з удосконалення національного законодавства.
Як зауважив керівник фракції Ігор Шаров у розмові з представниками ЗМІ, «трудовики діють у рамках Політичної угоди про співпрацю та солідарну відповідальність, яку в грудні минулого року підписали в Маріїнському палаці коаліційний Кабінет Міністрів України і дев’ять фракцій і груп, що утворили парламентську більшість Верховної Ради і чітко виконують узяті на себе зобов’язання. Ми, — сказав він, — визначилася з пріоритетами у законотворчій діяльності. Такими, на наше переконання, повинні стати прийняття Податкового кодексу, пенсійна реформа та ініційована Президентом конституційна реформа владних інститутів нашої держави. Крім цього, депутати фракції працюють над низкою законодавчих ініціатив, які стосуються неврегульованих проблем економічного і соціального характеру.
Ці ініціативи ми і виносимо на спільне обговорення виїзних засідань, «круглих столів» у міністерствах та установах центральної виконавчої влади. Фракції в такий спосіб вдалося налагодити конструктивний діалог і співпрацю з Міністерством освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством внутрішніх справ, Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва, Державним комітетом зв’язку та інформатизації, низкою інших структур, які досить оперативно реагують на звернення, запити та пропозиції народних депутатів.
До такої співпраці ми прагнемо з усіма іншими центральними органами виконавчої влади. Для цього наступного вівторка, 18 березня, депутати нашої фракції розпочнуть серію зустрічей за «круглим столом» з керівниками і співробітниками Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України. Предметом спільного обговорення будуть шляхи врегулювання наявних проблем у сфері інтелектуальної власності».