У цьому впевнений чернігівський Томас Мор
З працями Євгена Миколайовича Гігаурі, керівника Інженерного центру реконструкції розвитку, після його телефонного дзвінка у корпункт, чесно кажучи, мені не дуже хотілося знайомитися. Так, є всесвітні глобальні проблеми, які треба розв’язувати, є ідеї об’єднати ідеологію усіх партій для вирішення нагальних проблем Землі. Чудово! А я тут до чого? Мені ось з редакції прийшло прагматичне завдання —написати про незвичайні явища в нашому житті...
— НЛО? — перепитав співбесідник.
— Ну хоча б про них.
— Так давайте і про них поговоримо. Я не тільки їх бачив, а й знаю дещо про принцип їхнього руху...
— ???
Згадане по-справжньому заінтригувало. Ми домовилися про зустріч і, зустрівшись, почали розмову про НЛО.
— Отже, ви їх справді бачили? — поставив я запитання руба.
— Мені було вісім років. Ми тоді жили у Тбілісі (співрозмовник — напівгрузин: мати його українка, а сам він одружився на чернігівчанці й тепер проживає з дітьми у Чернігові. — Авт.), — розповідав Є. Гігаурі. — Увечері грався з дітьми у дворі. І ось побачили, як на висоті 8—9 метрів над нами пролітав яйцеподібної форми об’єкт. Він увесь світився. Усередині видно було бородатого чоловіка, який посміхався до нас.
— Можливо, це вам наснилося?
— Що ви, я ж не один усе це помітив. Та й дорослі встигли побачити, як НЛО віддалялося від сусідніх будинків.
— Це була не остання зустріч з незвичним?
— Потім я ще кілька раз бачив НЛО. Якось над Тбілісі висіла яскрава зірка. Потім від неї відділилося дві маленькі зірочки. Згодом вони повернулися і злилися з великою зіркою.
— І вам сьогодні відомо принцип їхньої роботи?
— Навіть більше. Я і члени Інженерного центру реконструкції розвитку навіть можуть запропонувати Харківському авіазаводу виробництво нових літальних апаратів, які працюють як НЛО.
— Але для цього треба мати солідне конструкторське бюро, цілий інститут.
— Я цілком з вами згоден. Ось так просто, зрозуміло, літаючі тарілки будь-де не виробляють. Для реалізації цього проекту потрібно кілька років, крім того, значна інвестиція.
— Мені не дуже віриться, що все це так просто... Адже тут потрібні зовсім інші технологічні підходи. Та й рівень фахівців — дуже високий.
— Крім того, їм потрібне розуміння, що ноосфера Землі вже має усі ці знання, і з неї треба лише зняти цю інформацію.
— Я не розумію...
— Ми — живі істоти — є відкритими інформаційними системами, які взаємодіють з єдиною інформаційною системою планети. І всі події, і знання, які будь-коли були і будуть на Землі, записані в ноосфері, яка представляє собою електромагнітне і різночастотне поле. Фактично людина є матеріальним резонатором-приймачем і передавачем його хвилі певної вібрації.
— Тобто я живу за заздалегідь визначеним кодом?
— Кожен з нас є носієм духовних матриць, які вселені у нас, як в матеріальний храм, шляхом сполучення з нашим електромагнітним полем певної частоти. Ми — електромагніти в діапазоні так званих біологічних частот. Що це означає? Є загальна програма розвитку на кожному еволюційному етапі для всіх живих систем, планети загалом, природних сфер існування флори і фауни, людського суспільства, нації, роду, сім’ї, людини.
— Як же дізнатися про те, що є, програмується в ноосфері?
— Ця здатність дана не кожному. Для згаданого потрібен певний стан висоти духу, бажання створити щось значне, зробити для суспільства, людей користь. Що насправді є геніальністю? Просто чимало людей досягли такого рівня духовного розвитку, що вони можуть підключатися до невичерпного джерела всіх знань. Його ми називаємо Космічним Розумом, Богом чи просто Природою. Геніальні ідеї часто приходять під час сну. Непоодинокі випадки, коли й відомі музиканти, прокинувшись, записували ноти чарівної мелодії. На мій погляд, це відбувається тому, що свідомість талантів, геніїв потоншується до висоти вібрації, яка може контактувати, резонувати з Розумом.
— Ви маєте таку здібність?
— Так.
— Отже, ви геній?
— Ні, я просто багато духовно самовдосконалювався. Зрештою, десять років тому я зміг отримати від Розуму, наприклад, знання про магніт.
— Як це було?
— Поринув у дрімотний стан, бо саме у такий спосіб відбувається контакт свідомості з підсвідомістю, яка напряму зв’язана вібраційно з вищими шарами інформації про все суще.
— В якій формі вам передалася інформація?
— Було таке враження, ніби я дивлюсь віртуальний мультфільм...
— Отже, так само ви отримали інформацію про принцип дії літаючої тарілки?
— Я зацікавився цим питанням у 1997 році. У ході контакту з Розумом я не тільки побачив схему побудови НЛО, а й зрозумів, що джерело його руху — у замкнутій системі. Я навіть пробував виготовити за планом, отриманим з ноосфери, літаючу тарілку вдома. На жаль, я не міг досягти ідеальної поверхності літального об’єкта і потрібної швидкості руху. Проте мій макет, виготовлений у кустарних умовах, при обертанні значно легшав. (Співрозмовник показав план літаючої тарілки, довго пояснював технічні її характеристики, але, на жаль, мені, гуманітарію, все це було важко не тільки освоїти, проте й переказати — тому й роблю свідомо у цьому місці пропуск. —Авт.).
— Чому літаючі тарілки рухаються так швидко?
— Вони мають здатність настроюватися на частоту об’єкта, до якого летять. Тому цей процес відбувається миттєво.
— Ви принесли мені багато ксерокопій з інтерв’ю з вами, вашими однодумцями у російських та українських (одеських — там активно працює відділення Інженерного центру. — Авт.) газетах. В опублікованих матеріалах про різні супернові технології, оповідається, зокрема, про автомобіль, який працює фактично на повітрі. У це важко повірити...
— Але він рухається. Це, до речі, цілком готова для впровадження у виробництво розробка. Насадку до двигуна, що дає можливість довести витрату бензину до 1—2 літра на 100 кілометрів, можна уже сьогодні ставити на конвеєр. Ця установка екологічна. Винахідники згаданого вже працюють над двигуном, який споживатиме замість бензину і дизпалива воду. На мою думку, за цією технологією майбутнє.
— Чому цим переймаються ентузіасти, а не інженери, конструктори провідних заводів?
— Банальна ситуація. Вони зорієнтовані прагматично на вдосконалення наявних застарілих технологій. Ми ж пропонуємо революційні винаходи, розробки, які поліпшать екологічну ситуацію на Землі, істотно змінять на краще життя землян. На жаль, у цій справі багато перепон, нерозуміння, консерватизму. Тому ще у грудні 1999 року ми утворили всесвітню Спілку громадських об’єднань «Еволюція», мета якої —сприяння технологіям, що кардинально «виправляють» і «підчищають» екологію, дають нові джерела енергії. І головне сьогодні — вироблення і широке розповсюдження нового світогляду. Суть і мета нашої програми —побудова Екологічного Духовно-Єдиного Світу (ЕДЕМу), що живе і розвивається за єдиними природно-космічними (Божими) законами.
Є. Гігаурі приніс мені власний рукопис великої книжки «Доктрина ЕДЕМ», яку він написав у Чернігові. Ознайомившись з її змістом, я подумки подивувався: виявляється, Томаси Мори з їхніми прагненнями створити ідеальне всесвітнє суспільство в нових умовах не перевелися! Фактично «Доктрина ЕДЕМ» —модернізована Біблія, яка, синтезуючи усі філософські, релігійні вчення та науково-фізичні закони, дає пояснення, відповіді на запитання, як людині, нації, народу подолати сучасні колізії та суперечності, побудувати щасливе земне суспільство, де правитиме Розум, Любов, Мудрість. Коли з автором книжки зустрілися вдруге, він повідомив, що у Чернігові уже розпочався процес створення програми нового розвитку суспільства, що має назву «Чернігівські ініціативи». Її складає оргкомітет Єдиного центру суспільного розвитку. Можливо, його ідеї справді зрушать з місця рутину життя сучасних політичних систем. І, як вірить Є. Гігаурі, може, і справді висловлене передбачення американського лікаря та великого провидця Едгара Кейсі про те, що Чернігів стане «столицею духовного руху у світі на початку третього тисячоліття», здійсниться.
 
Чернігів.