Учора піротехніки знищили 18 снарядів часів минулої війни, виявлених у селі Коритище Володарсько-Волинського району. Про знахідку повідомив місцевий житель, який помітив боєприпаси біля ями. Як з’ясувалося, онуки місцевої жительки за допомогою металошукача хотіли знайти брухт, а коли викопали снаряди, залишили їх просто неба. 
Перед цим було знищено 40 снарядів, виявлених біля села Білка Коростенського району. Відкопав їх краєзнавець Сергій Гераймович. Останнім часом він займається дослідженнями історії боїв, які відбувалися на цій території у липні 1941 року. Від німецької сторони отримав, зокрема, спогади офіцера, з яких довідався, що десь у лісі, неподалік села, стійко тримали оборону радянські артилеристи. Шукаючи це місце, натрапив на ящики з боєприпасами. Самостійно відкривати їх не став, а сповістив рятувальників. 
Як повідомив заступник начальника управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський, піротехнічній групі чи не щодня доводиться виїжджати для знищення знахідок часів війни.
Житомирська область.