Партія зелених України закликає Президента України Леоніда Кучму і Верховну Раду відмовитися від участі в антиіракській воєнній операції «в будь-яких формах і за будь-яких умов». Про це йдеться в резолюції, ухваленій на X позачерговому з’їзді ПЗУ, який відбувся в суботу в Києві.
Основним питанням порядку денного було ухвалення нової редакції статуту партії. Новим заступником голови з економічних питань замість вибулого Василя Хмельницького обрано одного з керівників телекомпанії «Тоніс» Володимира Костеріна.
З’їзд ухвалив низку політичних резолюцій, зокрема стосовно використання і розповсюдження генетично модифікованих матеріалів у країні, про вступ України до Світової організації торгівлі. Ще в одній резолюції з’їзд підтримав проведення політичної реформи, а також висловив протест проти добудови ядерних реакторів на Рівненській і Хмельницькій АЕС.
Лідер зелених Віталій Кононов відзначив, що нині в партії має місце полеміка навколо форми участі ПЗУ в майбутніх президентських виборах. «Найімовірніше, ми підтримаємо кандидатури, які відстоюватимуть реформування політичної влади», — заявив В. Кононов.