«Ми повністю підтримуємо позицію Польщі стосовно співпраці з Україною у світлі розширення Євросоюзу», — заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з Державним секретарем канцелярії Президента Республіки Польща, головою Бюро національної безпеки Мареком Сівцем. Останню зустріч президентів України та Польщі в Гуті і прийняту тоді спільну заяву В. Литвин назвав ще одним кроком у напрямі наповнення реальним змістом поняття стратегічного партнерства. Передовсім у Києві вітають позицію Варшави про порядок в’їзду українців, який не зашкодить контактам між громадянами наших країн. Володимир Литвин зазначив, що Київ і Варшава мають значний потенціал співпраці, у цьому він переконався під час візиту до Польщі на чолі української парламентської делегації. «Нині завдання депутатів — перевести двосторонні домовленості у практичну площину», — сказав Володимир Литвин. Він повідомив, що фактично завершено формування української частини двосторонньої міжпарламентської асамблеї. Її співголова з українського боку —заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко. За словами В. Литвина, міжпарламентська асамблея покликана «взяти під парламентський контроль увесь спектр питань співробітництва»: це і двостороння співпраця, і координація спільних зусиль на міжнародній арені.
Учора Голова ВР зустрівся і з виконавчим директором Світового банку від групи країн на чолі з Нідерландами та Україною Адом Мелкертом. «Ми розглядаємо співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями, і зокрема Світовим банком, як один з головних напрямів нашої зовнішньої політики й нашої економічної політики», —зазначив Володимир Литвин. Він наголосив, що законодавче забезпечення економічної реформи — один з основних обов’язків ВР. Головне завдання нинішньої парламентської сесії — прийняття Податкового кодексу. «Якщо ми зуміємо це зробити, можна вважати, що Верховна Рада своє призначення виправдала». Парламент під час нинішньої сесії має також ухвалити низку нормативних актів, які стосуються пенсійної та судової реформ. ВР має ухвалити чотири документи, виходячи із зобов’язань перед Радою Європи.
Ад Мелкерт, у свою чергу, наголосив, що співпраця України зі Світовим банком впливає на життя пересічних громадян. Тому, на його думку, важливо підтримувати суспільний діалог про вибір шляхів співпраці і тих програм, що їх пропонує Світовий банк.