Верховна Рада України внесла зміни до постанови про висвітлення її діяльності, зобов’язавши Перший Національний канал подавати інформацію про діяльність Верховної Ради у прямому ефірі та безпосередньо від уповноважених представників депутатських фракцій і груп. Коментує цю постанову голова Комітету ВР із питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО:

— Постанова, ухвалена парламентом 20 лютого, передбачає вихід у прямий ефір на Першому Національному телеканалі 45-хвилинної програми. Ця програма йтиме у період між 19-ю та 20-ю годинами шість разів на тиждень. Участь у програмі братимуть представники всіх депутатських фракцій і груп. Розподіл часу у програмі відбуватиметься пропорційно до чисельності депутатської фракції (групи).

Такий крок парламенту зумовлений незбалансованим висвітленням позиції парламентаріїв і парламенту загалом. Свідома дискредитація найвищого законодавчого органу країни відбувається практично на всіх телевізійних каналах. Останнім часом деякі канали в своїх передачах почали вдаватися до брутальних характеристик парламентаріїв: «хворі», «парламентські євнухи» тощо. Тому реакція парламенту була адекватна.