Два перші європейські класи створено у школах Вінниччини за підтримки народного депутата України Миколи Катеринчука (на знімку).

Таблички з написами «Євроклас» з’явилися у школах селища Залізничне Козятинського району та Голендри Калинівського району. Ці класи оформлені європейською символікою, у них є прапори, наочні матеріали, література про всі країни Євросоюзу. Навчальні заклади отримали їх у подарунок від народного депутата Миколи Катеринчука. Як стверджує народний обранець, у такий спосіб він формує на своєму окрузі «дух Європи», залучає учнів до вивчення історії та традицій держав, де найвищою цінністю є інтереси людини. Такі само цінності молодь хоче бачити у своїй країні. У цьому я неодноразово переконувався, спілкуючись з молоддю.

Проект «Європейська школа» народний депутат презентував на минулорічних серпневих конференціях учителів. Народний депутат пообіцяв допомогти у створенні єврокласів у кожній з шкіл, де виявлять бажання в їхньому оформленні. Наприклад, у згаданих школах села Голендри і селища Залізничне до створення класу долучилися не тільки учні, а й їхні батьки.

— Для нас це початок виховання в учнів європейських цінностей та патріотизму, — каже директор школи села Голендри Віктор Гонтар. У рамках проекту «Європейська школа» вдруге на Вінниччині відбудеться обласний конкурс серед учнів «Я — європеєць!». Його також ініціював народний обранець Микола Катеринчук за підтримки Європейської партії.

Вінницька область.