У неділю в Москві президенти України, Білорусі, Казахстану та Росії Леонід Кучма, Олександр Лукашенко, Нурсултан Назарбаєв і Володимир Путін підписали спільну заяву за підсумками чотиристоронньої зустрічі, текст якої зачитав Президент України Леонід Кучма.
Під час спілкування з пресою глави чотирьох держав висловили свою позицію щодо цієї заяви. Президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що створення міждержавної незалежної Комісії з торгівлі і тарифів викликане потребою захисту ринків наших держав. «Необхідно надавати цілковиту свободу переміщенню товарів наших країн», — наголосив він. У свою чергу, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відзначив, що створена комісія «не є експромт». «Ми вчора проаналізували, чого ми досягли у рамках ГУУАМ і ЄврАзЕС і дійшли висновку, що необхідно створити незалежну комісію, яка регулюватиме тарифи», — сказав Нурсултан Назарбаєв.
Він також зазначив, що комісія «не є альтернативою СНД». «Хочу сподіватися, це новий прорив у наших відносинах. Ми починаємо не з політики, а з фундаменту», — зауважив Президент Казахстану.
Президент Росії Володимир Путін сказав, що спільна група високого рівня працюватиме в Києві, очолюватиме її представник Казахстану. Він також наголосив, що комісія відкрита для приєднання до неї інших країн.
«У нас є загальне бажання створити єдиний економічний простір з головними цілями», — сказав Президент України Леонід Кучма. Він також підкреслив, що кінцевою метою створеної комісії є організація регіональної інтеграції з побудови єдиного економічного простору. І додав: необхідно, аби у світі зрозуміли, «що ми не просто декларуємо, а маємо головні і зрозумілі цілі».
Того ж дня Президент України Леонід Кучма завершив свій дводенний робочий візит до Москви. 
Заява президентів Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації та України
Ми, глави держав Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації та України, прагнучи сприяти економічному і соціальному прогресові наших народів, підвищенню рівня їхнього життя, виходячи з принципів сталого розвитку, беручи до уваги, що послідовне проведення економічних реформ в наших країнах створило передумови для подальшого поглиблення багатостороннього економічного співробітництва та посилення інтеграційних процесів, розвиваючи положення Угоди про зону вільної торгівлі від 15 квітня 1994 року, підтверджуючи домовленості, розроблені на самітах СНД в Кишиневі та Києві, а також свою рішучість створити єдиний економічний простір, заявляємо про новий етап економічної інтеграції і розпочинаємо переговори щодо заходів, необхідних для формування Єдиного економічного простору.
Результатом переговорів буде підготовка до вересня 2003 року угоди про формування Єдиного економічного простору, узгодженої економічної політики з низки напрямів, гармонізацію відповідного законодавства та створення єдиної регулюючої міждержавної незалежної Комісії з торгівлі та тарифів.
Кінцевою метою роботи є створення Організації регіональної інтеграції. З цією метою Сторони запроваджують спільну Групу високого рівня і затверджують її мандат.
Президент Республіки Білорусь О. ЛУКАШЕНКО, Президент Республіки Казахстан Н. НАЗАРБАЄВ, Президент Російської Федерації В. ПУТІН, Президент України Л. КУЧМА.