Черговою новиною на прес-конференції у ВР подивував представників ЗМІ народний депутат, колишній Генеральний прокурор Михайло Потебенько. Напередодні він сенсаційно заявив про серйозні претензії до нинішнього Генерального прокурора Святослава Піскуна, пов’язані з порушенням чинного законодавства за часів роботи останнього у ДПА. Ці факти широко повідомляли ЗМІ. За словами Михайла Потебенька, тричі до Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, членом якого він є, надходила інформація про можливі порушення в очолюваному тоді Піскуном податковому підрозділі.

Було створено слідчу комісію, до якої увійшов колишній Генеральний прокурор, і, судячи з усього, факти підтвердилися. Та ось Михайло Потебенько заявляє, що довідку про порушення в ДПА відкликано на підставі рішення голови комісії. На останній обставині Михайло Олексійович наголошував кілька разів. Він пояснює, що виникла потреба ще раз перевірити деякі обставини, а точніше, як було сказано, перепровірити деякі факти.

Сьогодні М. Потебенько схильний вважати, що Генерального прокурора Піскуна «підствавили» його підлеглі. Хто саме? На його думку, це можуть бути люди, зацікавлені у виникненні конфлікту між колишнім і нинішнім керівниками прокурорського відомства. А ще точніше, як сказав М. Потебенько, ті працівники Генпрокуратури, яких він свого часу звільнив із цього відомства, а нинішній прокурор повернув. Цілком логічно, журналісти просили уточнити, чи не може нинішня конфліктна ситуація бути спричинена неоднозначними оцінками командами нинішнього і колишнього Генпрокурорів розслідування справи убивства Георгія Гонгадзе. Михайло Потебенько зізнався, що і цієї теми у з’ясуванні стосунків з Генпрокуратурою депутати торкалися. Особисто він нагадав С. Піскуну про необхідність об’єктивного логічного завершення цієї справи і не виключає, що деякі самоупереджені підлеглі нинішнього Генпрокурора могли пообіцяти пану Піскуну «райдужне» оперативне розслідування цієї заплутаної справи.

Водночас колишній Генпрокурор не боїться, що нинішнє послаблення претензій до Святослава Піскуна може означати відкат у розслідуванні і справи Гонгадзе, і фактів порушень у ДПА. Парламентарій сказав, що коли не буде належної реакції на ці факти, то питання знову винесуть на розгляд ВР.