Координаційна рада парламентської більшості обрала її новим координатором представника фракції Народно-демократичної партії Анатолія Толстоухова.
Коментуючи цей факт в інтерв’ю кореспондентові «ГУ», А. Толстоухов наголосив, що координатор парламентської більшості — «це не посада, не керівник і не лідер більшості, а керівник штабу для виконання оперативної та аналітичної роботи». Координатора більшості обрано на період третьої сесії, а під час наступної сесії ці обов’язки виконуватиме інший депутат. Своє головне завдання як координатора більшості Анатолій Толстоухов убачає в тому, щоб «за допомогою керівників фракцій і груп та керівництва Верховної Ради створити всі умови для ефективнішої роботи парламентської більшості та вищого законодавчого органу держави загалом».
Відповідаючи на запитання, скільки депутатів на сьогодні налічує парламентська більшість, Анатолій Толстоухов зазначив: оскільки ніхто з депутатів не відкликав свої підписи під заявами про входження до більшості, то немає підстав переглядати оприлюднені раніше дані.
«Більшість сьогодні існує, і це беззаперечно, — сказав А. Толстоухов. — Інше питання, як вона ефективно працює. Але в поліпшенні та вдосконаленні роботи парламенту мають бути зацікавлені всі».
А. Толстоухов також не погодився з тим, що з його обранням відбулася «реанімація більшості». Він наголосив, що більшість весь час працювала, зокрема, керівники фракцій більшості щотижня збиралися і обговорювали поточні питання.