Торік у Криму відпочили два мільйони дітей. Проте на сонячному півострові їх може оздоровлюватися значно більше. На цьому наголошували під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму до АРК. Але для цього, переконані парламентарії, потрібно насамперед впровадити держзамовлення на лікування й оздоровлення дітей.

«Нині 80 відсотків випускників шкіл страждають якимись захворюваннями», — заявила голова профільного комітету Катерина Самойлик на зустрічі у ВР АРК, —отже сподіваємося, що кримчани внесуть конкретні пропозиції до проекту постанови стосовно цілорічного процесу оздоровлення».
Народні депутати вважають, що вже цього року потрібно ухвалити не лише постанову, а й закон про оздоровлення дітей, прийняття якого заплановано на 2005 рік.
Голова Верховної Ради ВР АРК Борис Дейч наголосив, що потрібно кардинально змінювати ситуацію, оскільки нині галузеві оздоровниці перебувають у тяжкому стані, зокрема через низьку зарплату звільняються медики з багаторічним досвідом. Насамперед, за його словами, потрібна концентрація коштів міністерств та відомств України на дитяче оздоровлення.
Народний депутат Анатолій Раханський зазначив, що парламентарії спільно з лікарями санаторіїв готують проект постанови, щоб зняти ПДВ з путівок, а лікування найтяжчих захворювань фінансувати за рахунок держави. Нині вже розробляється національна програма про підтримку головного базового дитячого курорту країни — Євпаторії, де функціонує 85 санаторно-курортних закладів.
А у березні комітет ВР запропонував провести день уряду, присвячений виробленню заходів цілорічного оздоровлення дітей.
 
Крим.