Ранкове й денне засідання 19 лютого
Цього дня народні обранці заслухали інформацію про виконання посадовими особами та працівниками правоохоронних органів вимог Конституції України і Закону «Про статус народного депутата України» із  забезпечення умов для здійснення народними депутатами своїх повноважень. Щоправда, засідання проходило у закритому режимі — таке рішення було прийнято в листопаді минулого року.
Як стало відомо, у засіданні взяли участь члени Кабінету Міністрів України та керівники силових структур — Міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов, Генеральний прокурор України Святослав Піскун та Голова СБУ Володимир Радченко.
Тон розмові задав народний депутат Іван Бокий, який загострив увагу на правопорушеннях, скоєних супроти народних депутатів, але які досі до кінця не розслідувано.
Однак, за словами учасників засідання, силовики вельми розчарували. Зокрема, досі розслідується справа про побиття працівниками правоохоронних органів 9 березня 2001 року народного депутата Валентини Семенюк. Голова СБУ В. Радченко лише порадив народним обранцям не користуватися мобільними телефонами, бо їх можуть прослуховувати. Та ніхто із силовиків так і не зміг пояснити, хто й коли прослуховував офіси народних депутатів Віктора Мусіяки і Володимира Сивковича. Голова СБУ поскаржився тільки на якісь комерційні структури, які мають можливість і завозять сучасну апаратуру для прослуховування.
— Поліцейська держава, — так коротко охарактеризував підсумки слухань народний депутат із фракції «Наша Україна» Борис Тарасюк.
Не вельми красномовними були інші народні обранці. «Немає про що казати», — кинув лідер комуністів Петро Симоненко. Щоправда, категоричніший був народний депутат з блоку Юлії Тимошенко Григорій Омельченко, який вважає, що лише згаяли час. Бо жодної нової інформації народні обранці не отримали. Понад те, поза увагою чомусь зосталося чимало резонансних справ, які перебувають на контролі Верховної Ради, зокрема про вбивство журналістів Гонгадзе й Александрова.
За підсумками розгляду інформації народні депутати внесли кілька проектів постанов. Зокрема, представники фракції Аграрної партії України вважають: «Додержання правоохоронними органами держави вимог Конституції та чинного законодавства... залишається гострою проблемою». На їхню думку, інформацію слід узяти до відома, а керівникам силових структур розробити заходи для недопущення фактів порушення Конституції та прав народних депутатів.
Тим часом їхні колеги з фракції соціалістів запропонували визнати роботу Міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова та Генерального прокурора Святослава Піскуна незадовільною, Голови СБУ Володимира Радченка — недостатньою. Окрім того, керівникам силових структур у липні цього року проінформувати Верховну Раду про вжиті заходи.