У січні цього року в аграрному секторі Дніпропетровщини поголів’я худоби скоротилося на десять тисяч голів. І це тоді, коли минулого року власного м’яса тут виробили ледве не втричі менше, ніж вимагали потреби. Тим часом завезена ззовні, переважно імпортна, м’ясопродукція часто-густо не витримувала жодної критики і навіть десятками та сотнями тонн вилучалася як некондиційна та шкідлива. Термінова консультативна нарада в облдержадміністрації з проблем виробництва вітчизняної тваринницької продукції дійшла висновку: «вирізають худобу неприйнятні для товаровиробників ціни». Якщо в роздрібній торгівлі м’ясопродукти та ковбаси досі коштують, як і коштували, доволі недешево, то селянам заготівельники платять за яловичину уже менш як 2 гривні, а за свинину — не більш як 3—4 гривні за кілограм.
Заступник голови облдержадміністрації Валерій Рудниченко визнав: переробники справді нині невиправдано процвітають за рахунок селян — позбавляють аграрників роботи і засобів для існування, а все інше населення змоги споживати винятково свіже вітчизняне м’ясо. То давно час комусь подбати, щоб «прибутки між виробниками і переробниками розподілялися порівну». Але залежить це не лише від ціни і праведного бізнесу, а й аграрної політики в державі. А ще вітчизняну м’ясну галузь «ріже по живому» низька купівельна спроможність населення.
 
Дніпропетровська область.