Так прокоментував інформацію про поширення фальшивих листівок від імені нібито Віктора Ющенка до виборців заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко. «На виборах повинно бути торжество бюлетенів, а не піар-технологій», — наголосив він. О. Зінченко заперечив причетність до розповсюдження фальшивих листівок Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), одним із керівників якої він є. На жаль, зазначив О. Зінченко, кожен пленарний тиждень у парламенті розпочинається зі звинувачень.

Коментуючи розгляд у парламенті нових редакцій закону про вибори народних депутатів України заступник Голови ВР, сказав: якщо фракції перед голосуванням не узгодять своїх позицій, шансів пройти через сесійний зал не має жоден законопроект. Водночас, на погляд О. Зінченка, узгоджувальний потенціал ще не вичерпано.
Олександр Зінченко відзначив, що особисто він є прихильником того, щоб усі засідання Верховної Ради були відкриті та максимально прозорі, хоча «інколи дуже важливо провести засідання віч-на-віч без камер». Він висловив переконання, що під час закритого засідання парламенту, запланованого на 19 лютого, відбудеться «відверта розмова», яка зможе стати одним із кроків до зближення позицій різних політичних сил. «На цьому засіданні йтиметься не лише про відповідальність усіх органів державної влади, а й кожного народного депутата особисто», — наголосив О. Зінченко.
Ведучи мову про політичну реформу, заступник Голови Верховної Ради заявив, що немає підстав для гальмування цього процесу: «Якщо ми повернемося назад, то не виконаємо зобов’язань, узятих усіма учасниками політичного процесу: і Верховною Радою, і Президентом, і парламентською більшістю, і опозицією». Водночас, на переконання О. Зінченка, змінити обличчя держави та її політичного устрою можна буде лише через кілька виборів.