Учора в Одесі завершила роботу всеукраїнська нарада-семінар на тему «Практичне вирішення обласними радами спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст», організована Верховною Радою України та Одеською облрадою. У нараді-семінарі взяли участь голова Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко, народні депутати України, заступники Голови ВР АР Крим, голів обласних, Севастопольської міської рад.
Протягом двох днів учасники заходу знайомилися з роботою місцевих рад, відвідували об’єкти виробничої та соціально-культурної сфер. Вони побували в Овідіопольському районі. Цей район — один із небагатьох сільських районів, куди торують доволі широку стежину зарубіжні інвестори, щороку вкладаючи в його економіку мільйони доларів. Ефективно працюють тут сільськогосподарські та промислові підприємства. Звідси — немалі можливості для розвитку соціально-культурної сфери. Мали що показати і в портовому Іллічівську, де останнім часом активно розвиваються мале та середнє підприємництво, бізнесові структури. Завдяки залученню інвестицій, що обчислюються тут десятками мільйонів доларів, у місті щороку починають працювати по кілька нових підприємств. На двох із них — взуттєвій фабриці СП «Імперія» та заводі з виготовлення крабових паличок «Аквавіт» — побували учасники наради-семінару. В місті, як із деяким подивом дізналися гості, повністю подолано безробіття, і нині тут є чимало високооплачуваних вакантних робочих місць. Відбулося знайомство і з діяльністю двох морських портів — Іллічівського та Одеського.
Під час пленарного засідання учасники наради-семінару обмінялися досвідом роботи з розв’язання питань життєзабезпечення територіальних громад сіл, селищ і міст, вказали на низку проблем місцевого самоврядування, що потребують законодавчого і практичного вирішення.