У конвертерному цеху «Криворіжсталі» після капремонту кошторисною вартістю в 11,8 мільйона гривень почав працювати конвертер № 1.
— Пуск цього агрегата — ще одне свідчення того, що на «Криворіжсталі» постійно і цілеспрямовано працюють над оновленням основних фондів, — каже гендиректор комбінату Анатолій Сокуренко. — Торік такий ремонт виконали на третьому конвертері. Цього року заплановано капремонт інших агрегатів цеху. На оновлення основних фондів комбінату в 2003 році заплановано понад 700 мільйонів гривень.
— Підготовка до оновлення 160-тонного конвертера № 1 тривала практично рік, а сам ремонт виконано за 57 діб, — сказав начальник конвертерного цеху Володимир Макаренко. — Вдалося заощадити 1 мільйон 150 тисяч гривень, значно поліпшити екологічне середовище. Уже в березні 2003 року конвертер № 1 і комплекс першого блока будуть оснащені суперсучасною експрес-лабораторією, що дасть змогу збільшити точність хімічного аналізу сталі і скоротити час його виконання до кількох секунд. До речі, кошти, використані на оновлення першого конвертера, окупляться протягом найближчих двох років.
Оксана МЕЛЬНИК, начальник відділу ЗМІ комбінату «Криворіжсталь