Таємниць у новій ДТП багато, заявив на прес-конференції, присвяченій обставинам загибелі народного депутата другого і третього скликань Верховної Ради, члена депутатського об’єднання «Антимафія» Анатолія Єрмака голова тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування резонансних справ Григорій Омельченко. Але: «доки не завершиться офіційне слідство і те, яке проводитиме «Антимафія», я утримуюся від жодної версії. Сподіваюся, ми встановимо правду про смерть Анатолія Єрмака».
Григорій Омельченко не став сам і просив журналістів не пов’язувати трагічну загибель колеги з розслідуванням останніх резонансних справ хоча б тому, що вони легалізовані. Серед таких справ — незаконна торгівля зброєю, постачання військової техніки і монтаж цехів з виробництва зброї, зокрема і до країн, що перебувають під санкцією ООН. Розкрадання ядерного палива на 3 млрд. доларів і причетність до цього посадових осіб з Кабміну, адміністрації Президента та Верховної Ради.
Серед загадкових збігів обставин Григорій Омельченко назвав, зокрема, такий факт: вантажівка-вбивця належала «Азовсталі», а цей комбінат фігурував у антикорупційній книзі, написаній з участю Анатолія Єрмака. Потребують осмислення і такі факти: чи могли за цієї малої швидкості (автомобіль рухався зі швидкістю 60—70 км на годину, а МАЗ — приблизно 50 км) статися такі катастрофічні наслідки. А також чи міг з такої глибокої колії, на яку вказують правоохоронні органи, здійснити смертельний маневр легковий автомобіль «Жигулі». Згадавши про серію загадкових загибелей у ДТП невгодних владі політиків, голова слідчої комісії наголосив: «У світі найефективніший спосіб усунення небажаних осіб — автомобільні аварії».
Прощання з Анатолієм Єрмаком відбудеться 15 лютого з 10 до 12 години в Будинку вчителя.