Проект Трудового кодексу, внесений до парламенту першим заступником голови Бюджетного комітету ВР, представником фракції «Регіони України» Валерієм Коновалюком, передбачає буквально революцію у вітчизняному трудовому законодавстві.
На сьогодні трудові відносини регламентує Кодекс законів про працю (КЗпП), прийнятий ще 31 рік тому. За словами В. Коновалюка, серед основних новацій кодексу — введення мінімальної погодинної тарифної ставки оплати праці в Україні, яка має щорічно затверджуватися парламентом за поданням Кабміну та з урахуванням думки профспілок, виходячи з темпів інфляції, середньої зарплати у народному господарстві, продуктивності праці та рівня зайнятості. Відповідно до законопроекту, працівник має право отримувати заробітну плату щотижня. Законодавчо закріплюється порядок визначення середньої зарплати, мінімальної зарплати і тарифної ставки, їх перегляду, норми щодо необхідності компенсації та індексації заробітної плати.
Детально виписано укладання колективних договорів та угод —генеральної, галузевої, регіональної. Вперше введено поняття учнівського договору — його робітник може укласти з роботодавцем на навчання без відриву або з відривом від виробництва з правом одержання стипендії, якщо робітник зобов’язується і надалі працювати на цьому ж підприємстві за набутим фахом.
Розширено розділ про охорону праці. Окремими розділами виписано працю жінок, неповнолітніх, сумісників, тимчасових і сезонних робітників, інвалідів, надомників, робітників, які працюють у фізичних осіб, держслужбовців тощо, збережено пільги й гарантії для так званих соціально вразливих категорій.
З’явилися нові статті, які передбачають заходи, що має застосовувати роботодавець у разі загрози масових звільнень працівників. Передбачено й захист персональних даних працівника — тепер їх розголошення забороняється.
Утім, на думку роботодавців, законопроект занадто соціальний. «За Конституцією, поділитися своїм прибутком — це право роботодавця, власника, але не обов’язок. Особливо багато запитань виникає у сфері малого й середнього бізнесу — скажімо, щодо залучення трудового колективу до участі в керівництві підприємством, в разі банкрутства підприємства тощо», — вважає голова Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.
За словами голови Комітету ВР з питань соціальної політики та праці Василя Хари (а саме цей комітет розглядатиме законопроект, як профільний), до прийняття будь-якого кодексу треба підходити дуже виважено й обережно. «Незважаючи на ті зміни, які за часи незалежності було внесено до чинного Кодексу законів про працю, в ньому є чимало анахронізмів, — каже В. Хара. — Тому потреба в розробці нового Трудового кодексу безперечна. Цей документ нарешті повинен визначити, що таке соціальна держава, яку задекларовано в Конституції».