У Верховній Раді можливе створення нової парламентської більшості, на яку не впливатиме президентська адміністрація, — таку думку під час прес-конференції висловив лідер «Нашої України» Віктор Ющенко. Але вже те, що вперше український парламент не є філією АП та що політичні сили мають змогу прозоро і публічно говорити про фундаментальні демократичні цінності, велика перемога, вважає він. І пропонує не обмежуватися парламентськими «острівками демократії», а таки спробувати сформувати нову демократичну більшість, бо доки цим займатиметься адміністрація Президента, такої більшості у парламенті не буде. Лідер «Нашої України» прогнозує, що в процесі пошуку нової конфігурації парламентської більшості демократичні сили зіткнуться з цинізмом та лукавством, котрі йтимуть паралельно з політичними пропозиціями. Але дарувати зміну політичної ситуації в парламенті недемократичним силам, вважає він, було б неправильно.
В. Ющенко повідомив, що «до акцій протесту опозиції 9 березня будуть максимально залучені партійні порядки «Нашої України». Тим паче що Апеляційний суд Києва, задовольнивши скарги опозиції, скасував рішення Шевченківського суду столиці про обмеження проведення акцій «Повстань, Україно!» 16 вересня та 11 жовтня 2002 року. Водночас В. Ющенко закликає «не звужувати коло демократичних сил виключно представниками парламенту чи опозицією». Це саме стосується і майбутніх президентських виборів — на думку лідера «Нашої України» демократичні сили повинні знайти таку формулу консолідації, яка дасть змогу не просто брати участь у виборах, а перемагати.
В. Ющенко також повідомив, що напередодні поїздки до США мав півторагодинну зустріч із Л. Кучмою. Якихось доручень від нього він не отримував, але розповів Президентові про «політичний геноцид» проти «Нашої України» та що він, за твердженнями провладних сил, чиниться від імені Президента. «Реакцією гаранта було щире здивування», — зазначив В. Ющенко. Але «якщо отримуєш від влади якісь пропозиції, треба ділити все на два, якщо подаєш руку, потім треба порахувати пальці», — додав він.
Коментуючи результати поїздки до США, лідер «Нашої України» наголосив, що сучасний стан україно-американських відносин нагадує йому 1993 рік. Але якщо десять років тому перед нами лежав чистий листок, то нині — списаний. Саме тому до їх налагодження потрібно залучати політиків із незаплямованою репутацією. Відповідаючи на запитання про відношення глави адміністрації Президента Віктора Медведчука до розповсюдження американським PR-агентством тенденційної інформації про Україну, В. Ющенко сказав, що «був свідком, як необ’єктивна інформація або відверта дезінформація засилається у владні структури США, щоб спотворити уявлення про реальні події в Україні».