кияни можуть отримати завдяки  експерименту «Київміськбуду» 
Житло потрібне всім, але далеко не в усіх, як відомо, є кошти, щоб одразу стати його власником. За таких обставин є один вихід — кредит. Так діють у всьому світі. Так працюють і столичні будівельники — компанія «Київміськбуд». Починаючи з 1995 року, вони споруджують житло за кошти населення. Завдяки запровадженій холдингом та банком «Аркада» схемі кредитування, люди можуть отримати найдешевший у країні кредит для купівлі житла терміном до 30 років!
Однак «Київміськбуд» завдяки експерименту лише частково задовольняє потребу бажаючих у житлі. Попит на довгочасні кредити для придбання квартири досить значний. Як його задовольнити, як ширше впровадити експеримент? Про це йшлося на засіданні наглядової ради експерименту, що проводиться на базі «Київміськбуду». На переконання президента «Київміськбуду» Володимира Поляченка, на часі розширення можливостей експерименту. Мова йде про створення для громадян України додаткових умов, які гарантуватимуть насамперед захищеність їхніх коштів. Для цього потрібно прийняти низку законів, зокрема, «Про іпотеку» та «Про житлові іпотечні сертифікати». «Ці закони забезпечать суворий контроль за цільовим використанням коштів з боку відповідних державних органів, створять систему гарантій та прозорих умов діяльності всіх учасників іпотечного ринку. І ми зможемо сповна використати можливості іпотеки як додаткового джерела залучення коштів для вирішення соціально-економічних проблем», —переконаний В. Поляченко.
Перший заступник директора Науково-дослідного фінансового інституту Василь Кравченко зауважив, що механізми рефінансування, які запроваджують в Україні «Київміськбуд» та «Аркада», є інструментом, що залучає найбільше інвестицій в економіку держав світу. Для прикладу він навів Сполучені Штати Америки, де в обігу — 20 трильйонів доларів цінних паперів, з них 40% — іпотечні цінні папери. За словами В. Кравченка, саме завдяки потужним механізмам рефінансування США є однією з найбагатших країн світу.
Голова наглядової ради експерименту заступник голови адміністрації Президента України Павло Гайдуцький, підсумовуючи, зазначив, що експеримент засвідчив свою результативність і ще раз підтвердив: найкращою практикою запровадження ноу-хау є його реалізація на базі провідного підприємства галузі. За словами П. Гайдуцького, «Київміськбуд» виступив своєрідним «тараном» бюрократизму та консерватизму, набув чималого досвіду.