Депутатська група «Народовладдя» надзвичайно стурбована зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги в Одесі. Виступаючи на сесії Верховної Ради України член «Народовладдя» Олексій Козаченко назвав такі кроки одеської міської влади нічим не обґрунтованими та безвідповідальними. «Свою бездіяльність і невміння господарювати органи міського самоврядування намагаються перекласти на плечі населення», — наголосив народний депутат, зазначивши, що рішення міськради викликало справедливе обурення одеситів, спричинило значну напруженість соціальної ситуації в місті, породило масові акції жителів Одеси. Вартість житлово-комунальних послуг є одним із наріжних каменів соціально орієнтованої державної політики. На неприпустимості довільного підвищення цін на ці послуги не раз наголошував і Президент України, а тому будь-яке їх подорожчання обов’язково має передбачати гарантовану грошову компенсацію тим, хто її потребує, — наголосив Олексій Козаченко.
Занепокоєння свого колеги поділяє лідер депутатської групи «Народовладдя» Богдан Губський. Стосовно дій одеської міської влади він, зокрема, зауважив: «Не треба великого розуму, щоб латати власні серйозні проколи в управлінні міським господарством лишень за рахунок напівпорожніх гаманців городян. Набагато важче знайти додаткові джерела наповнення міського бюджету, покласти край розбазарюванню та розкраданню державних коштів». Але у цьому, вважає народний депутат, і є головний критерій мудрості влади, яка покликана відстоювати не ефемерні «інтереси міста», а життєві потреби його населення, не розпалювати протистояння, а забезпечувати стабільність і порозуміння.
Для всебічного та об’єктивного вивчення й аналізу ситуації, перевірки законності дій виконкому Одеської міськради стосовно необгрунтованого підвищення вартості житлово-комунальних послуг депутатська група «Народовладдя» наполягає створити тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України.
Прес-служба «Народовладдя».