Найголовнішими пріоритетами третьої сесії Верховної Ради України четвертого скликання повинні стати ухвалення Податкового кодексу, законодавче забезпечення Пенсійної реформи та здійснення конституційної реформи владних інститутів на засадах, оголошених Президентом України Леонідом Кучмою у Зверненні до українського народу 24 серпня 2002 року. Про це заявив лідер фракції політичних партій промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» Ігор ШАРОВ.
«Розв’язання цих проблем на законодавчому рівні обіцяли своїм виборцям представники всіх без винятку політичних сил, представлених у парламенті, — сказав І. Шаров. — Цей чинник дає підстави сподіватися на сконсолідовану роботу депутатів від більшості та меншості. У цьому сенсі третя сесія ВР має стати моментом істини».
Крім того, депутатська фракція партій ППУ та «Трудова Україна» наполягатиме на невідкладному розгляді вимог, які пред’явила Україні FATF. Український парламент до лютневої сесії цієї міжнародної організації з боротьби з відмиванням «брудних» грошей має врегулювати всі питання, щоб мінімізувати наслідки санкцій для фінансового сектору нашої держави. Серед першочергових питань Ігор Шаров також назвав ратифікацію Європейської хартії регіональних мов та мов меншин, прийняття Цивільно-процесуального кодексу та закону «Про прокуратуру», на чому наполягає Парламентська асамблея Ради Європи.