У Києві очікують, що 12—14 лютого на черговому пленарному засіданні FATF розглянуть «українське питання». Міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський, намагаючись під час прес-конференції спрогнозувати розвиток подій, зазначив, що він багато в чому залежатиме від дій законодавців. Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити законопроекти, що сприятимуть протидії відмиванню брудних коштів. Зокрема, йдеться про зміни до закону про банки та банківську діяльність, а також до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів.
Важлива й та політична заява, яку від України виголосять на засіданні FATF, зазначив Валерій Хорошковський. Київ має викласти власні заходи, спрямовані на жорсткішу протидію відмиванню коштів, і продемонструвати серйозність цих намірів.
Утім, навряд чи вже в лютому можна очікувати сенсації — скасування санкцій. Рішення FATF залежатиме від позиції ключових учасників організації і, зокрема, США. Як повідомили в Мінекономіки, під час минулого засідання україно-американського комітету з питань економічного співробітництва сторони визначили заходи, які треба здійснити Україні. Коли будуть зрушення, Вашингтон пообіцяв зняти з України додаткові санкції, що їх рекомендувала FATF 20 грудня минулого року. Однак це зовсім не означатиме «виключення України з переліку некооперуючих країн на наступному пленарному засіданні FATF».