Європейський союз виділяє три мільйони євро для здійснення в Україні проекту з реструктуризації підприємств. Про початок проекту було оголошено вчора на прес-конференції у Представництві Європейської комісії. Проект розроблявся за Програмою технічної допомоги Європейського союзу (Тасіс), а його метою є надання підтримки комерційно життєздатним приватним підприємствам України (або підприємствам, що приватизуються) для поліпшення їх господарської діяльності шляхом підвищення конкурентоспроможності, впровадження сучасних механізмів управління і забезпечення експертної підтримки з боку іноземних та вітчизняних консультантів.

Під керівництвом «Беарінг Пойнт», виконавця проекту з боку Європейського союзу, до роботи буде залучено 8—10 українських(!) консалтингових компаній, що надаватимуть стратегічні консультації приватним підприємствам України. 
Проект передбачає проведення тренінгів і навчальних заходів для консультантів, керівників підприємств, викладачів навчальних закладів та студентів. Тематика навчальних програм охоплюватиме принципи та практику господарювання, що мають велике значення для успішної життєдіяльності підприємств в умовах ринкової економіки. Всім підприємствам та консалтинговим компаніям, зацікавленим взяти участь у проекті, пропонується відвідати веб-сторінку www. restructurіngukraіne. kіev. ua, де можна знайти всю інформацію про проект та форми-заявки на участь у ньому.