Голова Верховної Ради України Володимир Литвин надіслав телеграми співчуття Його Високоповажності панові Річарду Чейні, віце-президенту, Голові Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки, та Його Високоповажності панові Джону Денісу Хастерту, Голові Палати представників Сполучених Штатів Америки, з приводу катастрофи космічного корабля «Колумбія» та загибелі його екіпажу.

«Верховна Рада глибоко сумує у зв’язку з великим горем, яке спіткало американський народ. Загибель екіпажу космічного корабля «Колумбія» — це втрата всього людства. Україна пам’ятатиме героїв, які віддали життя, щоб прокласти шляхи у незвідані світи», — зазначає Володимир Литвин. Голова Верховної Ради наголосив, що в Україні переживають цю трагедію як величезну власну втрату. «Ми всі пам’ятаємо, що перший український космонавт брав участь у космічній експедиції на цьому кораблі», — йдеться у телеграмах.
Голова Верховної Ради надіслав також телеграму співчуття Його Високоповажності панові Аврааму Бургу, Голові Кнесету Держави Ізраїль.
Інформуправління ВР.