Третя сесія парламенту має стати знаковою, етапною зусебіч. Про це заявив в інтерв’ю журналістам після погоджувальної ради Голова ВР Володимир Литвин. Він наголосив, що це пов’язано і з розвитком суспільно-політичних процесів в Україні, і з тими рішеннями, які має прийняти Верховна Рада протягом третьої сесії. Кажучи про шанс ухвалення Податкового кодексу України, глава парламенту зауважив: «Шанси завжди є, але їх треба реалізувати».
Сьогодні у Верховній Раді зареєстровано уже майже 10 проектів закону про внесення змін до закону про держбюджет-2003. Як повідомив В. Литвин, має відбутися засідання спільної робочої групи з представниками уряду і народних депутатів, а також зустріч з керівниками фракцій і бюджетного комітету ВР, щоб «у політичному плані вирішити, що робити з цими законопроектами». Водночас Володимир Литвин заявив: йому нічого не відомо про нібито фальсифікацію підписаного Президентом України закону про держбюджет-2003, про що говорив на погоджувальній раді лідер фракції комуністів Петро Симоненко. В. Литвин зазначив, що під цим документом стоять усі відповідні підписи — і відповідальних за цей закон у Верховній Раді, і прем’єра та першого віце-прем’єра. «Не хотів би, щоб переважали політичні емоції, а не прискіпливий аналіз», — наголосив глава парламенту.
Коментуючи ситуацію з депутатами-сумісниками, Володимир Литвин заявив, що звернеться до суду, якщо протягом тижня вони не напишуть заяви про складання депутатських повноважень. «Іншого виходу я не бачу», — сказав він. Нині у Верховній Раді працюють чотири депутати, котрі суміщують свої мандати з роботою у виконавчих органах влади: двоє віце-прем’єрів України (Дмитро Табачник та Іван Кириленко) і двоє голів облдержадміністрацій — Чернігівської Валентин Мельничук і Сумської Володимир Щербань. Володимир Литвин зазначив, що вже не раз писав листи і до депутатів сумісників, і до Президента України (останній 28 січня), щоб сумісники визначилися, чи вони хочуть працювати у виконавчій владі, чи в парламенті. Голова ВР також мав особисті розмови з депутатами-сумісниками. Профільний регламентний комітет уже прийняв рішення щодо трьох сумісників.
Ще одним пріоритетом третьої сесії, на думку Володимира Литвина, має стати політична реформа. «Вчора, можливо, було рано розглядати це питання, сьогодні — вчасно, а завтра — буде пізно, — сказав глава парламенту. — З цього можна зробити висновок, що політична реформа — одна з нагальних проблем, яку потрібно розв’язати, щоб зняти певний ажіотаж і напруженість у суспільстві, які зростатимуть із наближенням президентських виборів. Тоді буде новий вектор інтересів, і країна дихатиме спокійніше».