Протягом третьої сесії ВР України розгляне шість кодексів — Податковий, Кримінально-процесуальний, Цивільно-процесуальний, Трудовий, про етику суддів, Виправно-трудовий. Про це повідомив на прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради Геннадій Васильєв.

За його словами, нині у ВР також працює кілька робочих груп з підготовки Податкового та Кримінально-процесуального кодексів, законів про внесення змін до держбюджету на нинішній рік, з питань внесення змін до Конституції, реформування правоохоронних органів, з трансформації майна Верховної Ради. Кажучи про прийняття змін до держбюджету-2003, Геннадій Васильєв застеріг, щоб пропозиції, що вносяться, не мали популістської спрямованості. «Бо ми можемо прийняти такі поправки, які не виконуватимуться. І поставимо в дуже складну ситуацію і уряд, і ВР», — зазначив він.

На засіданні робочої групи з розгляду змін до держбюджету-2003 у зв’язку з набранням чинності закону про зростання мінімальної заробітної плати, за словами Г. Васильєва, вирішено поки що підвищити мінімальну зарплату до 185 грн. і переглянути тарифну сітку. А збільшити мінімальну зарплату з 1 липня до 237 грн. поки що неможливо, бо це потребує додаткових понад 6 млрд. грн.

Відповідаючи на запитання кореспондента «ГУ» про обрання нового координатора парламентської більшості і долі самої більшості, Геннадій Васильєв повідомив, що до Верховної Ради внесено два законопроекти про парламентську більшість і опозицію — народних депутатів Романа Зварича (фракція «Наша Україна») та Олександра Карпова (фракція НДП). Пропозиції про координатора більшості, за словами Першого заступника Голови ВР, мають вносити керівники фракцій, і цю кандидатуру слід погоджувати. Водночас 

Г. Васильєв наголосив, що кожний народний депутат, незалежно від того, чи входить він до більшості, чи ні, має право вносити до парламенту свої пропозиції і законодавчі акти. І їх розглядатимуть незалежно від того, які політичні сили їх вносили: рішення залежатиме від голосування в залі.

Відповідаючи на запитання журналістів про виконання зобов’язань України перед FATF, Перший заступник Голови ВР зазначив, що парламент має розглянути, як невідкладний, законопроект про внесення змін до закону про банки і банківську діяльність у другому читанні. Цей документ надає дозвіл на проведення моніторингу щодо фінансових операцій у вітчизняних банках. Геннадій Васильєв наголосив, що під час доопрацювання законодавчих актів про боротьбу з відмиванням «брудних» грошей Верховна Рада дбатиме про інтереси нашої держави.