Розколоти опозицію не вдасться. Про це заявили на вчорашній прес-конференції лідери: БЮТ — Юлія Тимошенко, СПУ — Олександр Мороз та КПУ — Петро Симоненко. Сьогодні, за їхніми словами, вони діють організовано і готові на взаємні компроміси заради досягнення мети — усунення від влади нинішнього режиму і проведення дострокових президентських виборів.

Юлія Тимошенко, Олександр Мороз і Петро Симоненко повідомили, що їх партії мають намір провести всеукраїнський надзвичайний з’їзд опозиційних сил, на якому розглянуть питання політичної системи, консолідації суспільства, координації зусиль в межах акції «Повстань, Україно!», формування кадрового потенціалу, посилення випливу регіональних гілок влади. «Ми звертаємося до блоку «Наша Україна», інших опозиційних сил з пропозицією взяти участь в акції «Постань, Україно!», разом з нами приступити до масштабної роботи, спрямованої на реальні соціально-економічні та політичні перетворення в Україні», — йдеться в їхній заяві.
Лідери СПУ, БЮТ і КПУ зазначили, що посилюватимуть усі процеси, пов’язані з єднанням, консолідуватимуть парламентську діяльність, оскільки мають спільні позиції з багатьох питань економічного напряму. Так, уже на початку третьої сесії трійка має намір внести низку спільних законопроектів.