Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за заявою народних депутатів Віктора Мусіяки та Володимира Сивковича (позафракційні) про виявлення в їхніх робочих кабінетах підслуховувальних пристроїв.

Як повідомили в прес-центрі Генеральної прокуратури, справу за вказівкою Генпрокуратури порушено за ознаками злочину, передбаченого статтею 359 ч.1.
В інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» В. Сивкович розповів, що підслуховувальні пристрої було виявлено в середині грудня в офісі партії «Вперед, Україно!», членами якої є він і В. Мусіяка. Перший пристрій знайшли в маленькій пластмасовій ялинці, що стояла на столі в кабінеті як прикраса. Після виявлення першого пристрою співробітники Служби безпеки України перевірили весь офіс партії і знайшли ще один пристрій. В результаті перевірки в кабінеті В. Мусіяки, який останні півроку використовували як кімнату для переговорів, було виявлено вмонтований у стелю більш серйозний підслуховувальний пристрій, що використовувався для зняття інформації шляхом модулювання сигналу через електропроводку.