Сесія Хмельницької облради ухвалила бюджет області. Особливістю цьогорічного основного фінансового документа стало те, що вперше за довгий час акцент зробили на такі традиційно обділені сфери, як медицина, освіта, культура, низка соціальних програм для дітей, молоді, соціально незахищених верств населення. Хоча виділені суми доволі скромні порівняно з потребами, але варто було трохи перетягнути ковдру, як оголилися інші проблеми.

Зокрема, значно більшого чекали і досі чекають селяни. Бюджет зміг виділити управлінню сільського господарства і продовольства лише 200 тисяч гривень у фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі для надання пільгового кредиту сільським забудовникам, але ця сума погоди не зробить. Аграрії вкрай збентежені тим, що держава не гарантує мінімальних закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію. Аграрна область вже відчула на собі парадоксальність ситуації, коли було зібрано рекордний за останні роки врожай зернових, але село не тільки не розбагатіло, а й стало ще бідніше через низькі закупівельні ціни. На жаль, попередити таку ситуацію самостійно область не зможе і нинішнього року.
Так само доволі скромними залишаються капіталовкладення і у сферу будівництва. Проте вартість будівництва порівняно з коштами, виділеними місцевими бюджетами, становить просто астрономічні суми.
Доводиться виходити з того, скільки зможемо заробити. Не випадково сесія водночас із бюджетом приймала ще й програми соціально-економічного та культурного розвитку області та розвитку малого підприємництва. Тільки нарощування економічних темпів зможе дати додаткові надходження в бюджет, і тільки тоді можна буде виконати соціально орієнтовані програми.
 
Хмельницький.