Центральний провід Українського народного руху ухвалив рішення про змінення назви на Українську народну партію. Про це на прес-конференції повідомив лідер УНР Юрій Костенко. За його словами, для зміни назви партії є кілька причин. Назва «Рух», на думку Ю. Костенка, поступово відійде від використання політичними силами, бо такі поняття, як «рух, фронт, коаліція — це об’єднання тимчасові, які ставлять разові завдання».
Крім того, зазначив лідер УНР, оскільки в даний момент об’єднання двох Рухів не сталося, немає сенсу двом партіям використовувати назву «Рух». Ю. Костенко також повідомив, що 11 обласних організацій Демократичної партії, члени якої братимуть участь у з’їзді Українського народного руху, запланованого на 25 січня, висловили бажання об’єднатися з УНР для створення нової партії.
Кажучи про процес об’єднання двох Рухів, Ю. Костенко підкреслив, що під час обговорення питання об’єднання УНР і НРУ дві партії «пройшли великий шлях». Однак досі не напрацьовано механізм об’єднання двох структур.
Юрій Костенко також зазначив, що опозиційна «четвірка» — «Наша Україна», Блок Юлії Тимошенко, Компартія та Соцпартія — не зможуть висунути єдиного кандидата на президентських виборах, бо у самій «четвірці» «є ідеологічні суперечності», повідомляє «Інтерфакс-Україна».