Прокуратура України закінчила розслідування у кримінальній справі, порушеній стосовно колишнього голови правління закритого акціонерного товариства «Укртатнафта» Володимира Матицина, про що оголошено йому та його захисникам. Усі матеріали кримінальної справи надані їм для ознайомлення.
Матицин обвинувачується в тому, що шляхом зловживання службовим становищем учинив розкрадання грошових коштів ЗАТ «Укртатнафта» в особливо великих розмірах — на суму понад 232 млн. грн. Крім цього, в результаті зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, Матицин заподіяв матеріальну шкоду «Укртатнафті» на суму понад 55 млн. грн.
Матицин також обвинувачується в незаконному, без обов’язкового дозволу Національного банку України, відкритті та використанні валютних рахунків за кордоном і в незаконному зберіганні вогнепальної зброї.
Після ознайомлення Матицина та його захисників з матеріалами кримінальної справи її буде направлено до суду для розгляду по суті.
Прес-служба Генеральної прокуратури України.