Поїздка лідера «Нашої України» Віктора Ющенка на Львівщину була приурочена до Дня соборності України і концертів колеги — народної артистки України, народного депутата Оксани Білозір.

Під час свого перебування в області Віктор Ющенко використовував усі можливості, щоб протягти нитку єдності поміж різними суспільними силами. Він зустрівся з главою УГКЦ кардиналом Любомиром Гузарем. Коментуючи цю зустріч, Віктор Ющенко зазначив, що нинішню політичну ситуацію слід обговорювати в різних колах, і найнебезпечнішим нині є мовчання. Розмова з кардиналом була присвячена духовним і моральним чинникам політичної кризи в Україні. Відбулася зустріч групи народних депутатів від «Нашої України» із головою Верховної Ради Володимиром Литвином, який нині відпочиває в Трускавці.

Віктор Андрійович налаштований оптимістично, бо парламент, за його словами, не став філією Адміністрації Президента. У його стінах незабаром настане політичний ренесанс, коли демократичні сили зроблять те, чого досі не зробили. Цілком ймовірно, що до цього ренесансу приєднається і Володимир Литвин, заявив під час прес-конференції Віктор Ющенко. Підставою для оптимізму є те, що «в нинішніх умовах у Верховній Раді є сто депутатів, які кажуть: нам потрібна демократія, ми повинні позбутися цензури, темників, репресій». Віктор Ющенко вважає, що більшість політичних сил за певних обставин готова зайняти здорові політичні позиції, а у нинішньої влади є проблема — це недовіра до неї.

Громадськість прагнула почути від Ющенка конкретну заяву про його участь у президентських виборах, але Віктор Андрійович відповідав дипломатично: «На президентські вибори «Наша Україна» висуватиме свого кандидата, це факт. Решта вам зрозуміла».

Львів.